Recruity op jouw eigen server

recruity op eigen serverEén van de voordelen van Recruity is keuzevrijheid. Jij bepaalt of je ons systeem in eigen beheer draait, of kiest voor gebruik via het internet. En jij bepaalt welke modules je wel of niet inschakelt. De voordelen:
  • Volledige zeggenschap over functionaliteit en modules niet alleen bepaal je welke modules je gebruikt, je kunt modules ook geheel naar eigen inzicht (laten) aanpassen of uitbreiden.
  • Database in huis al je bestanden bevinden zich inhouse: je hebt volledige toegang tot je bestanden, ook met andere interfaces of softwareprogramma's dan Recruity. Je bepaalt zelf hoe streng de beveiliging van je databases is en hoe deze beschikbaar worden gesteld aan medewerkers, opdrachtgevers en kandidaten. Jij bepaalt de in- en externe backup-strategie.
  • Snelheid het gebruik van Recruity op je eigen netwerk maakt het systeem aanzienlijk sneller. Medewerkers zijn productiever en werken onafhankelijk van de beschikbaarheid van internet. Of drink jij ook liever twee bakken koffie na het opgeven van een zoekopdracht?
Nadelen aan gebruik op het eigen netwerk:
  • Backup je hebt een waterdichte backup-strategie nodig. Heb je de backup niet goed geregeld, dan zullen in geval van calamiteiten (brand, waterschade, inbraak) waardevolle gegevens verloren gaan.
  • Kennis je hebt ICT-kennis nodig om het systeem intern te installeren en draaiende te houden. Nieuwe versies van de programmatuur dien je te kunnen installeren en implementeren. Uiteraard kun je dit ook uitbesteden aan een externe partij. Als je aanpassingen hebt gemaakt aan modules, dan bestaat er geen garantie dat deze werken na een update. Daarom dien je aanpassingen goed te documenteren zodat je deze snel kunt overzetten naar nieuwe versies.
  • Hardware om Recruity intern te draaien is een server nodig. Hoewel dit geen kostbaar systeem hoeft te zijn (bij 10 gebruikers volstaat een server van circa 750 euro), vergt dit een investering. Ook vergt de opslag van je gegevens - afhankelijk van het gewenste gebruik van Recruity - extra ruimte op je harde schijven. Overigens hoeft niet extra in software te worden geïnvesteerd: Recruity is gebouwd op gratis te downloaden systeemsoftware (Linux, Apache, MySQL).